Restaureren

Restaureren van oude vintage espresso machines

We restore the past to save the future

Denkt u er aan uw oude espressomachine en dan bedoel ik die van zo rond 1960, op te (laten) knappen? Neem dan gewoon eens contact met mij op om van ideeën te wisselen. Misschien kan ik u helpen.

Concours/show

Bij dit niveau van restaureren gaan wij "all the way". Elk onderdeel op de machine wordt behouden en tot in de puntjes opgeknapt. Kapotte onderdelen worden gerepareerd, oud chroom wordt opnieuw verchroomd, een deuk wordt verwijderd, een kras wordt weggehaald en alleen als het echt moet wordt een kapot onderdeel vervangen door een ander origineel exemplaar. Als dit niet mogelijk is zal gekozen worden voor een vervanging van het onderdeel met een replica.

Museum

Bij dit niveau van restaureren gaan wij net als hierboven genoemd te werk alleen houdt je meer van de huidige staat van de machine in stand. Een deukje of krasje maakt allemaal niet uit, als de machine maar compleet is met originele onderdelen (als het niet anders kan met vervangende onderdelen). Het "leven" mag er best in zitten. Vaak bepaalt de staat waarin de machine zich in verkeert hoe hij gerestaureerd zal worden.

Reviseren

Reviseren is eigenlijk niks anders dan een restauratie met nieuwe onderdelen. Vaak wordt voor een revisie gekozen als de machine te veel gebreken en mankementen heeft, veel originele onderdelen ontbreken en de machine aan hedendaagse eisen moet voldoen. Het toevoegen van moderne technieken zoals automatisch vulsysteem, druk- of temperatuurmeters is een voorbeeld hoe een machine "geupdate" kan worden naar hedendaagse standaard en wens.

Mail naar info@vintage-espresso-machines.nl