Faemina GAS for sale

Merk: Faema
Model: Faemina
Jaar: 1950
Prijs: Bel ons // Call us

Rare Faemina GAS

De Faemina Gas is een espressomachine gemaakt door Faema voor thuisgebruik. Het is één van de eerste espressomachines die in 1950 van de productieband af kwam in de Faema fabriek in het plaatsje Casella in Genua Italië. In 1954 kwam de Elektrische versie van de Faemina op de markt. Dankzij de veeractie hoefde met nu niet meer zelf het water door de gemalen koffie te persen.

Deze Faemina gas is een zeer zeldzame espressomachine en wordt gezien als een pronkstuk dat niet mag ontbreken in een een de collectie van een verzamelaar.

The Faemina Gas is an espresso machine made by Faema for the domestic market. In 1950, it is one of the first espresso machines to come off the production line in the Faema factory in the town of Casella in Genoa Italy. Thanks to the spring action, you no longer had to force the water through the ground coffee yourself. In 1954 the electric version of the Faemina came on the market.

This Faemina gas is a very rare espressomachine and is seen as a showpiece that should not be missing in a collector’s collection.