Faema

Faema e61 - President - Urania - Marte - Mercurio - Veloxtermo

De geschiedenis van Faema

Faema is opgericht in 1945 door Carlo Ernesto Valente in Milaan. FAEMA is de afkorting voor Fabbrica Apparecchiature Elettromeccaniche e Affini. Net als de andere fabrikanten maakte Faema "lever"machines of ook wel hendel machines of piston machines genoemd. Door middel van een hendel werd door eigen kracht of door de kracht van het uitstrekken van een veer het verwarmde water direct uit de boiler met een piston (zuiger) door de koffie gedrukt. De vroege modellen zoals de Faema President, Urania, Marte en Mercurio zijn op basis van deze techniek gebouwd.

In 1961 ontwikkelde Faema de nu zo herkenbare e61 groep. Door verwarmd water uit de boiler wordt de groep op temperatuur gehouden. Voor het eerst werd er gebruik gemaakt van een pomp waarmee een ideale constante druk gecreëerd wordt. Het water voor het maken van de espresso komt niet uit de boiler maar loopt via een warmtewisselaar door de boiler.

Al deze nieuwe technische hoogstandjes zorgen voor de perfecte Italiaanse espresso. Met het prachtige ontwerp en constante kwaliteit heeft Faema dé standaard gezet voor alle Italiaanse espresso en espressomachines!